23/04/2023

Hvornår skal jeg have en ansættelseskontrakt?

magnet-me-LDcC7aCWVlo-unsplash

I Danmark skal man som ansat altid have en ansættelseskontrakt, uanset om man arbejder fuld tid eller deltid, er ansat på timebasis eller har en fast stilling. En ansættelseskontrakt er en skriftlig aftale mellem arbejdsgiveren og den ansatte, som beskriver vilkårene for ansættelsen.

En ansættelseskontrakt skal indeholde oplysninger om løn, arbejdstid, ferie, opsigelse, sygdom, pension og andre relevante forhold. Kontrakten skal være underskrevet af både arbejdsgiveren og den ansatte.

Det er vigtigt at have en ansættelseskontrakt, da den beskytter både arbejdsgiveren og den ansatte ved at fastlægge vilkårene for ansættelsen. Kontrakten kan også bruges som bevis på de aftalte vilkår, hvis der opstår uoverensstemmelser mellem arbejdsgiveren og den ansatte.

Det er vigtigt at læse ansættelseskontrakten grundigt igennem, inden man underskriver den. Hvis der er noget, man er i tvivl om eller uenig i, bør man tage kontakt til sin arbejdsgiver og drøfte det.

Hvis man ikke har modtaget en ansættelseskontrakt, bør man bede om en fra sin arbejdsgiver. Hvis arbejdsgiveren ikke vil give en kontrakt, kan man kontakte sin fagforening eller Arbejdstilsynet for at få hjælp.

Det er vigtigt at huske på, at en ansættelseskontrakt ikke kan indeholde vilkår, der er i strid med lovgivningen, og at man altid har ret til at forhandle om vilkårene for sin ansættelse.

Udvalgte artikler
Book vores ydelser